» Начало    » Хотелски стаи КРИСИ, Сарафово    » Лятна почивка в Сарафово    » Форма за заявки    » Контакти Български English
   
 
Контакти
ул. "Черно море" 31
кв. Сарафово
Бургас

GSM: 0897841214
email: info@hotelkrisi.com

 


Лятна почивка в Сарафово

Лятна почивка в Сарафово
Лятна почивка в Сарафово

Сарафово е престижния квартал на град Бургас, който е един от най-големите градове на България, областен и общински център. Сарафово е предпочитано място за живеене на много от по-заможните хора на града и е прочут като квартала с красивите къщи. Има 3000 жители. Тук живеят и много чужденци - европейци, които са избрали България за свой дом. Разположен е на брега на Черно море, от който се виждат Бургас, Созопол, Поморие и планинските възвишения на Странджа планина.

Сарафово притежава уникални дадености, които го превръщат в атрактивно курортно селище:

  • Широка плажна ивица - дълга 4 км, покрита с фин пясък, който на места е почти черен, поради богатото съдържанние на желязо, манган и магнезий. Той силно поглъща слънчевите лъчи и се нагрява бързо.

  • По-висока средна температура на морската вода в сравнение с другите морски курорти, поради разположението си на Бургаския залив, което дава възможност за удължаване на курортния сезон до месец октомври, когато все още водата е приятна за къпане.

  • Морското дъно е полегато и почти равно. Плавно достигане среден ръст дълбочина на водата минимум 15 м, което е благоприятно за къпане на деца и хора без плавателни умения.

  • Влиянието на морето определя климатичните условия на курорта. Те се характеризират с дълга есен, благоприятна за по-продължителен морски туризъм, топла и мека зима и лято с не много високи средни температури. Летните горещини се понасят по-леко, поради редуващите се течения на морския бриз от морето към сушата и обратно, които ритмично освежават въздуха. Той е чист, поради отсъствие на промишлени обекти, които да замърсяват околната среда.

  • На 3 км от Сарафово е разположено най-богатото на птици място в България - природния резерват "Атанасовско езеро". То с право може да се нарече птичия рай на България, защото тук са установени 316 вида птици от общо 400 за страната, които мигрират, зимуват и гнездят. В резервата се срещат 17 вида риби и повече от 250 висши растения, някои от които са изчезващи и защитени видове. Атанасовското езеро е изключително популярно за изследователи, любители на птици и фотографи от страната и чужбина.

Поради уникалните си дадености, доброто географско разположение, богатството на плодове и зеленчуци и достъпните цени, Сарафово привлича много български и чуждестранни туристи.

Има десетки магазини, 35 ресторанта и кафенета, които заедно с жителите на Сарафово през лятото се утрояват.

Приятен момент за гостите - ценители на Сарафово е присъствието на магазин "Галерията", където могат да се закупят произведения на изкуството на добри цени.

Сарафово расте и се обновява без почивка. Красиви къщи и хотелчета се множат с всеки сезон. Това дава възможност на повече туристи да дойдат и да прекарат един приятен и спокоен отдих на Черно море.

        » Забавления на плажа
» Хотелски стаи Криси - почивка на морето
» Къде се намират хотелски стаи Криси
» Стаи и удобства
» Галерия снимки
» Форма за заявки
» Контакти
   » Начало    » Форма за заявки    » Контакти    » links    » Web Design
© Copyrights 2006-2007.  Hotel Krisi. All Rights Reserved.